نحوه نگهداری توپ

نحوه نگهداری توپ

چگونه از توپ نگهداری کنیم؟ 

 

گام اول) برای باد زدن توپ، از روغن یا آب صابون استفاده نمایید.

پیش از وارد نمودن سوزن باد به داخل والو (Valve) آن را کاملا با روغن گلیسرین (یا سیلیکون واتر) یا آب صابون لیز نمایید. وارد کردن سوزن باد خشک به توپ ممکن است باعث آسیب دیدگی بلیدر (تیوپ) و در نتیجه نشت باد از آن شود.

 

گام دوم) به آرامی توپ را باد کنید.

به آرامی و به صورت تدریجی توپ را باد کنید. وارد کردن حجم زیادی باد در مدت زمانی کم، ممکن است باعث آسیب دیدگی و حتی پاره شدن بلیدر(تیوپ) توپ شود.

 

گام سوم) به دستورالعمل بادکردن توپ توجه کنید.

بیش از اندازه باد کردن توپ ممکن است به تغییر شکل آن‌ها یا برجستگی قسمتی از سطح آن‌ها بیانجامد. از جهت دیگر ،کم باد کردن توپ نیز باعث آسیب پذیر شدن و فرسایش سطح آن در هنگام ضربات و تماس با زمین می شود.

بر روی اکثر توپ‌ها راهنمایی جهت میزان فشار مورد نیاز باد توسط کارخانه سازنده درج شده است. محل این نوشته در اکثر موارد کنار والو (محل ورود سوزن) است و شما می توانید با مطالعه آن از میزان باد مورد نیاز توپتان آگاهی پیدا نمایید.

 

گام چهارم) توپ را با آب و صابون بشویید.

شن و خاکی که وارد والو (محل ورود سوزن باد) شوند ممکن است موجب نشت تدریجی باد از توپ شوند. بنابراین هراز گاهی توپ خود را با مقدار اندکی آب و صابون بشویید و پس از تمیز کردن با آب، آن را پاک کنید.

 

گام پنجم) اندکی نشت باد از توپ تازه خریداری شده را جدی نگیرید.

هنگامی که شما برای اولین بار توپ خود را باد می کنید ممکن است هوا از طریق محل های دوخت نشت کند. این همان هوایی است که، در فرآیند ساخت توپ در کارخانه، بین تودوزی و بلیدر محبوس شده است و اکنون شما با باد کردن توپ و حجیم کردن بلیدر توپتان به این هوا اجازه فرار از روزنه ها را داده اید! این کاملا طبیعی است و نشانه ی نشت باد نیست.

 

گام ششم) پس از بازی توپ را خالی از هوا کنید.

دقیقا همانطور که قبل بازی می بایست توپ را باد کرد و نسبت به برخورداری آن از فشار باد مناسب اطمینان حاصل کرد، پس از آن نیز می بایست آن را خالی از هوا کرد. رها نمودن توپ با فشار باد زیاد در هنگامی که دیگر از آن استفاده ای نمی شود در طولانی مدت منجر به تغییر شکل ظاهری توپ می شود. هنگام نگهداری توپ، اگر به مدت طولانی از توپ خود استفاده نمی کنید ، بهتر است باد آن را تخلیه کنید. آن را در شرایط دمایی خیلی سرد یا خیلی گرم نگهداری نکنید. توصیه می شود که توپ خود را در یک محیط با تهویه مناسب در دمایی مابین 15 تا 20 درجه سلسیوس نگهداری کنید.

 

گام هفتم) سطح توپ را برس بزنید و آن را پاک کنید.

پس از استفاده از توپ به وسیله برس تمام شن، ماسه و گرد و خاک روی توپ به ویژه شیار های آن را خارج نمایید. سپس به وسیله پارچه نرم و مرطوب آن را تمیز کنید.

 

گام هشتم) پس از بازی در شرایط بارانی ، توپ را تمیز و خشک کنید.

لایه خارجی اکثر توپهای چرمی از پلی اورتان (PU) یا به اصطلاح چرم مصنوعی ساخته شده است که ماده ای بسیار سبک، نرم و انعطاف پذیر بوده و نیز در برابر سایش مقاومت بالایی از خود به نمایش می گذارد. با این وجود، این ماده اگر در معرض رطوبت زیاد قرار بگیرد، از بین می رود. بنابراین، پس از بازی در شرایط بارانی توپ خود را تمیز نمایید و سپس آن را محیطی به دور از نور خورشید قرار دهید تا خشک شود.

 

گام نهم) توپ را از اشیای نوک تیز دور نگه دارید.

همواره توپ خود را از اشیای تیز دور نگه دارید. از نمونه اشیای نوک نیز متداول که بسیاری از توپ ها را دچار آسیب می کنند می توان به سیم خاردار، فنس های پاره شده، تیغ گیاهان و… اشاره نمود.

هرگونه سوراخی حتی ریزترین سوراخ های که با چشم غیر مسلح نمی توان دید، ممکن است باعث نشت باد هرچند کم از توپتان شوند.

 

گام دهم) توپ را در محیطی به دور از حرارت زیاد و نور خورشید ، نگه داری نمایید.

نگهداری طولانی مدت توپ در زیر نور مستقیم خورشید، رطوبت و حرارت شدید از عمر مفید آن می کاهد. لذا در زمانی که از توپتان استفاده نمی کنید آن‌را  را در محیطی به دور از عوامل ذکر شده نگهداری نمایید.

 

گام یازدهم) ترکیبات شیمیایی ممنوعه را جدی بگیرید.

مواد موجود در برخی شوینده‌ها باعث از بین رفتن و پوسیدگی رویه‌ی توپ می شوند. مایعاتی نظیر مایع حلال بنزن (Benzene) سطح توپ‌های چرم و چرم مصنوعی را دچار آسیب جدی می کنند. بنابراین، هیچ‌گاه با شوینده‌ای به غیر از صابون اقدام به تمیز کردن توپتان نکنید.

 

گام دوازدهم) توپ خود را به درستی باد کنید.

فشار هوای موجود در توپ تأثير زيادي بر عملکرد و سلامت توپ شما دارد. بطور مثال بیش تر توپ‌های فوتبال باید فشار معادل با 8 تا 10 پوند( psi)  داشته باشند. از یک فشار سنج استفاده کرده و فشار هوای توپ را قبل از هر بازي بررسی کنید.

 

با رعایت نکات بالا ، می توانید کیفیت و عمر بالای توپ خود را تضمین کنید.

 

منبع : MOLTEN.CO.JP

          betasport.ir/care-about-your-soccer-ball

درباره من

نام نویسنده : تیم محتوای اسپورتینو

مرگ بدنساز معروف بلاروس با لقب تانک بلاروسی و جهش یافته اخبار متعدد از حواشی ورزش بدنسازی پایان ندارد! مرگ بدنسازان معروف شاید یکی از تکرارای ترین اخبار این حیطه باشد. بدنسازی و رژیم‌های سخت...

خواندن بیشتر...

تگ ها